Перші «гастротуристи»: Вінницю відвідала делегація з Діжону

Делегація з французького міста Діжон днями побувала у нашому місті. Представники Асоціації виставково-конференційних центрів Dijon Congrexpo поділилися досвідом у напрямку розвитку гастрономічного туризму та познайомилися з кухнею Поділля.

 
Як
 повідомляють на сайті Вінницької міської ради, французи приїхали на запрошення міського голови Сергія Моргунова. Поділитися досвідом та поглянути на гастрономічний потенціал Вінниці завітали президент асоціації Dijon Congrexpo Жан Батто, генеральна директорка асоціації Надін Базін та комерційна директорка Татьяна Дезош.

Протягом трьох днів гості знайомилися з кухнею Поділля, інноваціями в ресторанній сфері, конкурентними та високоякісними продуктами харчової промисловості, що виробляються на Вінниччині, а також розвитком гастротуризму в регіоні. Вони продегустували найпомітніші гастробренди Вінниці — зефір, мармелад, натуральний яблучний сік, хрін та гірчицю. Також французькі фахівці побували у «Винному домі Гігінеішвілі», де їм сподобались вина з сортів Мерло та Ркацителі.
Особливості подільської кухні для гостей розкрила дослідниця Олена Павлова, вразивши їх багатою історією та креативним підходом до переосмислення традиційних рецептів, зібраних під час експедицій. Діжонська делегація оцінювала конкурс куті на різдвяному Vinnytsia Food Fest.

На думку президента Dijon Congrexpo Жана Батто, Вінниця демонструє надзвичайно потужні кроки у напрямку системного просування своєї гастрономічної культури й може стати одним із центрів гастротуризму в Україні.

Під час зустрічі з заступницею міського голови Галиною Якубович представники Dijon Congrexpo підтвердили готовність французької сторони забезпечити експертну підтримку міських та регіональних ініціатив. Також домовились про можливість представлення харчової продукції та кухні Поділля на одному з найбільших гастрономічних ярмарків Франції Foire de Dijon.

Гості також побували на дегустації кави та чаю в кафе-музеї «Вітальня щасливого часу», в історичному гастропабі та ресторані подільської кухні, на екскурсії виставками «У історії на кухні» та «Смаки натюрморта» у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї й в Музеї-садибі Миколи Пирогова.

«Формування сучасної гастрономічної культури на основі заглиблення в історію кулінарних традицій — ваша унікальна особливість. Якісні ресторани й виробники, багато чудових ідей та команда муніципалітету вдало це доповнюють. Дуже важливо, щоб підприємці та міська влада працювали спільно над розвитком гастрономічної сфери», — наголосив Жан Батто.
0
Добавлено: 14-01-2020, 12:33
0
108

Схожі публикації



Наверх