На Вінниччині двоє людей захворіли на ботулізм

 Мешканці Вінниці та Піщанського району вживали домашні м’ясні консерви, які не пройшли належної термічної обробки. З ознаками отруєння токсинами бактерій – збудників ботулізму, постраждалих госпіталізували. Наразі їхньому здоров’ю нічого не загрожує.  Нагадаю, ботулізм – це хвороба, яка характеризується ураженням центральної нервової  системи. Симптоми ботулізму схожі на звичайне отруєння: загальна слабкість, блювота, нудота, сухість у роті, слабкість у м’язах. На пізніх стадіях можлива втрата свідомості. Збудник знаходиться в ґрунті, а за сприятливих умов накопичується в  консервованій продукції, у  м’ясі, рибі та грибах. Токсин при кип’ятінні протягом 15 хвилин втрачає свої токсичні властивості.  Тож в домашніх умовах консерви з м'ясних і рибних продуктів необхідно стерилізувати не менше години, при температурі 100°С. При найменшому здутті  кришки банки не можна вживати в їжу таку консервацію. Говорить заступник начальника управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан.

0
Добавлено: 20-08-2018, 22:06
0
229

Схожі публикації



Наверх